2010. december 29., szerda

Őrült Penguin borítók

A Penguin Books az Egyesült Királyság legfontosabb kiadója a harmincas évek óta. Szinte mindent kiadtak már, komoly művektől a lektűrig. És ez a sokszínűség a borítókra is jellemző. Nem csoda hát, ha a brit Adrian Chesterman (1955-) néhány, enyhe szóval "különcnek" nevezhető illusztrációja is fölkerült a különböző kiadványokra. És bármennyire furcsák, valljuk be, szívesen látnánk egy ilyen könyvet az asztalunkon.








Chestermanről annyit érdemes tudni, hogy a Norwich School of Art-on és a londoni Royal College of Art-on tanult, dolgozott többek közt a Singapore Airlines-nál, a Coca Cola-nál és még rengeteg más cégnél illusztrátorként. A Penguin sci-fijei mellett főleg dinoszauruszos és gyerekkönyvek, valamint fantasyk borítóit készítette.

2 megjegyzés:

  1. Tízezem ezeket a borítókat, csak a blogon annyit kellene kalapálni, hogy ne azt írja az első kép után, hogy További bejegyzések, hanem hogy Tovább a bejegyzéshez vagy csak simán Tovább, különben nem tudom, értékeli-e valaki, mi keresgélés kell egy ilyen bloghoz, én nem is értem, hogy érsz erre rá... :)

    VálaszTörlés
  2. Na, a kérdéses probléma orvosolva, remélem ezután már érthető, mi az a kis szöveg.
    Egyébként csak a forrást kell megtalálni, utána az ember már csak oda tér vissza, ill. előre megír egy szuszra 3-4-5 bejegyzést aztán csak nézi a végterméket, és várja a reakciókat.

    VálaszTörlés